Si-o cerea. I-a făcut bine ?! Când ești șmecher, ți-o iei de la TIR-iști! VIDEO

Posted on Posted inNews

Pus la punct de tiristi! Bine i-a facut :))

Poveștile șoferilor de tir români: jafuri ca-n filme, ciomege peste față și amenințări cu pistolul

Dacă treci prin unele zone din Rusia, sunt șanse mari să fii jefuit sau să fii obligat să plătești o „taxă de protecție”.
Prima oară am mers într-un tir în vara anului trecut. De atunci, am reuşit să parcurg 1 200 de kilometrii cu autostopul, în România, asta doar cu tirişti. Odată, unul din şoferi mi-a înjumătăţit mâncarea lui, altul mi-a făcut făcut cinste cu o cafea, iar ceilalţi au împărțit cu mine timpul petrecut în tir.

Tiriştii sunt, în general, oameni muncitori, care trag pentru familiile lor, deşi sunt mult timp plecaţi de acasă. Asta mi s-a părut cel mai nasol, până să aflu şi lucruri ceva mai profunde. De la cum îşi riscă pielea în faţa hoţilor care încearcă permanent să-i jefuiască, până la plictiseala de a conduce singur, zile în şir.
Am mers într-o o parcare special amenajată pentru tiruri, din zona bucureşteană Păcii, ca să vorbesc cu şoferii, iar poveştile pe care le-am auzit m-au bulversat.
DĂ-MI O SUTĂ DE LEI, CĂ ȚI-I DAU ÎNAPOI

„Eram pe traseu, pe la Aiud, când am văzut un bărbat pe marginea drumului, care flutura o diagramă. Chestia asta e specifică tiriştilor şi e folosită pentru a înregistra numărul de ore parcurse . Deci, teoretic, îmi era coleg, iar pe mine, naivul, m-a făcut să-l iau în maşină. Mi-a zis că şi-a lăsat tirul la aeroportul din Cluj şi nu mai voia să plece în cursă, pentru că patronul firmei nu-i mai dăduse salariul de două luni.

Pentru că era dator la bănci, i-ar fi spus patronului să-i dea măcar banii necesari achitării ratelor. El, acum, chiar de acolo venea, în borsetă având euro, banii luaţi de la patron, de acasă. Cum în perioada asta nu mai avea gologani, cumnata lui era cea care i-ar fi plătit ratele la bănci, însă nu mai putea să-l susţină şi pe el, aşa că avea nevoie urgent sa-i dea banii înapoi, fiindcă decedase cineva din familie.

La Turda, m-a rugat să opresc să-i dea banii cumnată-sii. Aşa am făcut, iar după cinci minute s-a întors şi m-a întrebat dacă îi pot da o sută de lei până ajungem la Cluj, că atât îi mai trebuie ca să-i dea femeii. Eu, de bună credinţă, i-am dat. Ghici ce?! Nu s-a mai întors vreodată indivdul ăla.

Eu mă minunez cât de inventivi sunt hoţii ăştia. Vin cu tot felul de metode nou-nouţe numai să încerce să te păcălească. Ăsta de m-a înşelat ştia atât de multe despre tiruri, drumuri şi marfă, încât n-am bănuit nici măcar o secundă că ar fi un gherţoi.” ( Iulian)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *