Acest copil canta cu tatal sau in sufrageria casei o melodie din folclor! Merita toate aprecierile pentru talentul lui:

Muzica este de fapt o arta a comunicarii, a propriei exprimari si a placerii auditive. Si mai mult, muzica ii ofera copilului sansa de a se focusa, de a-si exprima sentimentele si de a-l ajuta sa intealeaga cum se pot rezolva anumite conflicte. De fapt, asa cum sunt si psihologii de acord, la unison, muzica il ajuta pe copilas sa creasca frumos.

La 11 ani, acest copil are o ureche muzicala de exceptie, acompaniindu-si tatal care canta la vioara.  Pe langa faptul care are un talent muzical innascut, acest copil este si un foarte bun elev, rezultatele sale la scoala fiind foarte bune. Acesta reuseste deci sa imbine pasiunea cu studiul, ceea ce ii asigura o evolutie foarte buna. Acesta canta la orga si la acordeon, iar daca va continua sa isi urmeze visul, va avea o cariera infloritoare. Romania are nevoie de oameni talentati si capabili, in toate domeniile de activitate.

Va invitam sa il urmariti:

Tipuri diferite de instrumente musicale

Inainte de a alege cel mai bun instrument pentru copil, o idee bune este sa intelegi care sunt tipurile diferite de instrumente muzicale. Instrumentele muzicale sunt grupate in diverse categorii care sunt:

 

– instrumente cu clape: pian, orga, pian muzical, sintezizer

 

– instrumente cu corzi: viora, viola, violoncel, contrabas

 

– instrumente cu corzi ciupite: chitara (electrica, acustica, clasica), bas, bas cu 5 corzi

 

– instrumente de suflat cu clape: clarinet, saxofon, nai, oboi

 

– instrumente de suflat: tropmpeta, trombon, tuba

 

– instrumente de percutie: tobe, tobe manuale, tamburine, clopotei

 

Stilurile diferite de muzica – si alegerea lor

 

Dar dupa aceasta clasificare primara, e cazul sa ne gandim la diferitele stiluri de muzica, de luat in considerare. Pentru ca desigur, alegand un instrument pentru copil, trebuie sa ne gandim la cel fel de muzica ii place. Unele instrumente sunt asociate cu anumite stiluri muzicale.

Iata asocierile cele mai comune:

– chitara electrica: rock, pop, blues, jazz

– chitara acustica: folk, muzica clasica, country, indie pop

– instrumentele cu clape – sunt cele mai versatile instrumente si sunt asociate cu orice stil de muzica.Pianul este un instrument ideal pentru invatarea notelor si tehnicii muzicale si mai apoi, keyboardul electric are o serie de sunete suplimentare care pot in continuare imbunatati experienta muzicala.

– clarinet, saxofon, sau oboiul: pop, jazz,funk, gospel, muzica clasica,populara

– trompeta, trombon sunt de obicei asociate cu jazz, funk, soul, gospel, muzica clazica, populara

Primul instrument al copilului tau

Daca muzica pare sa fie ceva fascinant pentru copilasul tau, e cazul sa te gandesti serios sa ii cumperi un instrument muzical. Asta poate fi primul cadou care ii poate schimba viata. Poate deveni un mare artist… cine stie, totul e ca tu, ca parinte sa ii deschizi acest drumul cu primul instrumemnt. Ok dar ce instrument?

Ei bine, daca are deja o preferinta … alegerea e simpla: acel instrument e favorit.

Daca nu are inca un instrument insa ii place muzica sau are preocupari vocale (canta si danseaza)- un keyboard este un instruent ideal pentru a incepe studiul serios al muzicii, in special intre varsta de 7 pana la 10 ani.

Dar, e bine de stiut ca nu e singura optiune. Daca observi totusi ca are un interes intr-o alta familie de instrumente, iata recomandarea pe care o avem de la un profesor de muzica, de la Desprecopii:

– chitara – cand copilul peste 8 ani

– vioara – este o alta posibilitate pentru copii – insa trebuie retinut ca violocelul de exemplu este prea mare pentru degetele copilului

– clarinetul – este cea mai usoara varianta dintre instrumentele de suflat – urmat de saxofon. VArsta recomandata pentru inceperea studiului acestui istrument este intre 8 si 10n ani.

– trompeta sau cornul (acelasi instrument insa in forme diferite) – ar fi cele mai bune variante dintre instrumentele de alama – studiul ar putea incepe in jurul varstei de 9 ani

– tobele sunt si ele o optiune care captiveaza pe copii – iar primele tobe adevarate pot fi cumparate intre 10 si 12 ani – cand mainile si picioarele copilului sunt suficient de lungi si puternice pentru a da acestui instrument energia necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *